Restaurants in de omgeving

Restaurants in de nabije omgeving

De omgeving

  • Onze tips:
  • - Hostellerie-saint-jacques in St. Saud
  • - La Table Italienne in Châlus
  • - Les Cluzeaux in La Rochebeaucourt et Argentine
  • - La Cloche in Abjat-sur-Bandiat
Overige in de buurt

Restaurants in de omgeving

Rondom Champ Romains en omgeving kun je fantastisch eten, van sterrenrestaurants tot hamburger-avondjes. Ook kun je gezellige (historische) dorpjes of marktjes in de buurt bezoeken, waar altijd wel iets georganiseerd wordt en vaak met lekker eten.

St. Saud (15 minuten lopen via de weg), een gezellig dorpje waar bijna elke dag wel iets te doen is. Bovendien heeft 1 kroegje (met lekkere pizza’s) Heineken op de tap. Het andere bier is ook heerlijk, maar voor de liefhebber :-). Ook zit er een culinair restaurant in dit dorpje (Hostellerie-saint-jacques). Overheerlijk eten en lekker wijntjes. In een prachtige botanische tuin of stijlvol binnen.

 

Brantôme en-Périgord (33 km) “Soms is het natuur en mens gelukt samen te werken om een ​​meesterwerk te componeren. Dit is het geval van Brantôme, de mooiste en meest betoverende kleine stad in de Perigord. In dit droomstadje bouwden de monniken een bewonderenswaardige en machtige abdij waarvan de toren domineert in de vallei. ” André Maurois van de Franse Academie.

Brantôme is een plaatsje gelegen aan de oevers van de rivier Dronne, in het departement Dordogne. Brantôme staat ook wel bekend als het Venetië van de Perigord. Het plaatsje ligt op een oude bedevaartsroute naar Santiago de Compostela, de zogenaamde Via Lemovicensis. 

Nontron (12 km) is de hoofdstad van de Perigord Vert. Zonder een keertje hier te stoppen, kunt u geen volledig beeld van de Dordogne opbouwen. Deze stad is werkelijk anders dan Bergerac en omgeving, anders dan Sarlat en de bossen. Nontron is wit en groen, echt groen.

Nontron is natuurlijk een wat grotere stad. U vindt hier in de winkels bijna alles van uw gading. De stad is gebouwd op de heuvelwand van de vallei van de Bandiat en is al meer dan 2000 jaar bebouwd. Nontron kent een zacht klimaat, mooie tuinen en parken, fonteinen, traditionele huizen, markten en is het hele jaar door levendig. Nontron is een goede uitvalbasis voor wie eens langer inde Perigord Vert wil blijven.